Înscrieți-vă cu adresa dvs. de e-mail pentru a fi primul care afla mai multe despre mine, poti afla exclusivitati, noutati din blog și multe altele.

Cărțile care mi-au schimbat viața

Posted on 6

Am fost de când mă știu și continuu să fiu o împătimită a cifrelor și a calculelor, însă când vine vorba de minte, trup și suflet, știu că nu matematica este cea care îmi va rezolva problemele.

Așa se face că, în prezent, biblioteca mea cuprinde peste 200 de titluri (zic eu că pentru un iubitor al numerelor, 200 de cărți înseamnă ceva…), cele mai multe dintre ele fiind cărți de dezvoltare personală, sau, cum ne mai place să le spunem, cărți motivaționale.

Dintre toate acestea, sunt câteva care au avut un impact puternic asupra mea și, citindu-le la momentul potrivit, m-au ajutat să fiu cine sunt astăzi. Mai mult, sunt și cărțile pe care le-am oferit în dar cel mai des și pe care vi le recomand și vouă cu încredere și drag.

  1. ALCHIMISTUL

Prima carte pe care am citit-o și care mi-a influențat drumul în viața este Alchimistul a lui Paulo Coelho. Aveam 19 ani și am citit-o la recomandarea unei persoane care și-a pus amprenta asupra vieții mele în cel mai dificil moment – decesul tatălui meu. Este cartea care mi-a deschis apetitul pentru citit. Romanul suprinde povestea unui pastor andaluz pe nume Santiago, care își părăsește casa din Spania, aventurându-se în sălbatica Africa de Sud, în căutarea unei comori îngropate în Piramide. Povestea este un îndemn de a ne asculta inima și de a ne urma visurile.

2. PROFEȚIILE DE LA CELESTINE

„Un întreg repertoriu fascinant de capacități umane ieșite din comun a fost proclamat încă din timpurile biblice, de la miracolele vindecătoare ale lui Iisus și până la apariția lui miraculoasă după răstignirea pe cruce, sau fenomenele ulterioare legate de misticii creștini: apariția stigmatelor, aureole luminoase, absența hranei timp de ani de zile, emanarea unor mirosuri sacre și a unor fluide vindecătoare, telekinezia sau capacitatea de a mișca obiectele materiale fără a le atinge. Se cunosc numeroase cazuri de profeții, telepatie și clarviziune trăite de sfinți, dar și de maeștrii zen, de sufiți, de yoghini sau de șamani.” [Fragment din “Profețiile de la Celestine” – James Redfield]

3. ASCULTĂ-ȚI CORPUL, PRIETENUL TĂU CEL MAI BUN

„Singura noastră reponsabilitate pe acest pământ este propria noastră evoluție, adică de a face alegeri, de a lua decizii și de a accepta consecințele acestora. Ești responsabil de viața ta din momentul în care te-ai născut. Poate ți se pare incredibil, dar tu ești cel care și-a ales părinții, mediul familial și chiar și țara. Poate este greu de acceptat, însa asta face parte din noțiunea de responsabilitate. Atâta timp cât încă te vei mai îndoi de propria ta responsabilitate, nu vei putea schimba evenimentele din viața ta. Dacă nu îți plac consecințele deciziilor tale, nu ai decât să îți schimbi deciziile și alegerile. Doar tu îți poti crea propria ta viață. Marea ta responsabilitate ești tu însuți.” [Fragment din “Ascultă-ți corpul, prietenul tău cel mai bune” – Louise Bourbeau] 

4. EXISTENȚA TA ESTE IREPETABILĂ. DĂ VALOARE FIECĂREI CLIPE

“În realitate, viața noastră pe acest pământ este doar un scurt moment în timp. Ce ai amânat? Care sunt acele lucruri pe care ți-ai dorit întotdeauna să le ai, să le faci, să le trăiești, dar pe care le-ai amânat deoarece crezi că ai tot timpul din lume la dispozitie? Citește necrologurile din ziarul de astăzi și gândește-te că toți cei ale căror nume se află acolo au crezut că urmează o altă zi. Vreau să-ți provoc un ȘOC ca să înțelegi cum stau lucrurile. Existența ta e irepetabilă! Dă valoare fiecărei clipe! Concentrează-te și fă-ți o listă în minte cu ce ai realizat pâna acum, ce ți-ai dorit să realizezi deja și ce visezi să realizezi odată și odata. Acesta e primul pas.”

5. ȘTII CINE EȘTI

“Eşti un suflet care evoluează pe Pământ. Pentru a trăi în planul terestru, sufletul tău are nevoie de un vehicul – corpul tău. Sufletul se găseşte în centrul acestui vehicul, deci în zona inimii. Iar scopul sufletului tău aici, pe pământ, este armonia, fericirea totală. Singurul mod de a atinge acest scop este dragostea necondiţionată. Nu degeaba sufletul este situat în zona inimii. Deschizându-ne inima, ne ajutăm sufletul să evolueze. Iar vehiculul, corpul nostru, este expresia trăirilor sufletului nostru. Pe măsură ce sufletul evoluează, vehiculul său se apropie şi el de perfecţiune. Înveţi să-ţi stăpâneşti experienţele de viaţă şi, în cele din urmă, ajungi să fii stăpână în întregime pe simţurile tale.” [Fragment din “Știi cine ești” – Lise Bourbeau]

6. NIMIC NU E ÎNTÂMPLĂTOR. COINCIDENȚE ȘI DESTIN

“Sincronicitate este termenul introdus de C.G. Jung pentru a desemna acele coincidențe stranii pe care toți le trăim uneori, acele serii de evenimente neobișnuite care ne transformă în personajele unei povești misterioase și pline de sens – povestea vieții noastre.”.

7. EXISTĂ IUBIRI FERICITE?

“Ea este „femeia care iubește prea mult“, el este „bărbatul care se teme să iubească“. El suferă de „sindromul funiei de gât“, ea — de „sindromul lasoului“. Fără să-și dea seama, fiecare aduce în intimitatea cuplului lipsurile relației sale din copilărie cu părintele de sex opus. Neînțelegerile și conflictele lor își au de obicei originea în trauma fetiței neglijate de tată și în neajutorarea băiatului supraprotejat de mamă. Şi totuși, iubirile noastre pot fi fericite”, susține Guy Corneau, autorul bestseller-ului “Există iubiri fericite?”.

sursa foto: pexels/ylanite koppens

signature