Înscrieți-vă cu adresa dvs. de e-mail pentru a fi primul care afla mai multe despre mine, poti afla exclusivitati, noutati din blog și multe altele.

Terapia prin culori

Posted on 8

Daca nu stiai deja, culorile ne pot influenta starea de spirit si emotiile. Si nu doar culorile hainelor pe care le purtam, ci si culorile din jurul nostru – ale cladirilor, obiectelor, etc. Spre exemplu, culoarea peretilor din dormitor ne poate ajuta sa adormim mai repede sau, dimpotriva, ne poate agita si chiar provoca insomnii. Asadar, pentru dormitor sunt recomandate nuantele de verde sau albastru, acestea fiind extrem de linistitor. Chiar si la locul de munca este important sa pastrezi pe birou obiecte si accesorii care iti induc o stare de bine.

 Cat despre haine, aici poti alege culoarea in functie de starea pe care o ai sau in functie de ceea ce vrei sa transmiti. Rosu, spre exemplu, este o culoare a seductiei, a dragostei patimase, este o culoare care incita. Galben, dupa cum deja stim de cand eram adolescente, este culoarea sentimentelui de gelozie, dar si o culoare calda si plina de viata in acelasi timp.

Zilele trecute, pentru ca in America vremea este destul de generoasa, am realizat o serie de fotografii in care apar imbracata in cateva dintre culorile mele preferate.

Rosu: poarta-l in zilele cand te simti puternica, seducatoare si vrei sa provoci.

Galben: stimuleaza optimismul, claritatea in gandire, autocontrolul si puterea interioara. Se foloseste in rezolvarea problemelor sentimentale sau emotiilor neexprimate.

Albastru: foloseste-te de puterea lui in zilele agitate. Albastru este o culoare linistitoare.

 

Portocaliu: poarta-l cand ai o zi proasta sau stii ca urmeaza o zi solicitanta din toate punctele de vedere. Portocaliu ajuta la stimularea energiei emotionale, fizice si sexuale, si imbunatateste starea de spirit.

Alb: inseamna puritate, blandete, sinceritate.

signature